JAK OCHRÁNIT DŘEVO A ZACHOVAT JEHO PŘÍRODNÍ VZHLED BEZE ZMĚNY?

Rubio Invisible Protector je revoluční ochrana dřeva na bázi rostlinného oleje, která nabízí skutečně neviditelný povrch, zachovávající přirozenou krásu a strukturu vašich dřevěných povrchů. Tento pokročilý emulzní přípravek je ideální pro ty, kteří si cení autentického vzhledu dřeva, ale chtějí zajistit jeho ochranu před opotřebením, UV zářením a každodenním používáním. Ať už jde o veřejné prostory nebo osobní projekty, Invisible Protector kombinuje špičkovou ochranu s ekologickou odpovědností, což z něj činí ideální volbu pro odborníky i nadšence v péči o dřevo.

Proč zvolit Rubio Invisible Protector?

Invisible Protector je vyvinut s vysoce kvalitní pryskyřicí na rostlinné bázi, která zajišťuje 100% neviditelný povrch, jenž zachovává původní vzhled dřeva. Tento produkt lze aplikovat na téměř všechny druhy dřeva, včetně tmavých dřevin, aniž by změnil jejich přirozený vzhled. Ať už jde o dřevěné podlahy, nábytek nebo jakýkoli jiný vnitřní dřevěný povrch, Invisible Protector nabízí:

  • Neviditelný vzhled: Dosáhnete dokonalého, transparentního povrchu, který nezakrývá přirozenou krásu dřeva.
  • Špičková ochrana: S vynikající odolností proti opotřebení a UV záření chrání Invisible Protector vaše dřevěné povrchy před poškozením, včetně stop po leštění a oděru.
  • Snadná aplikace: Navržen pro aplikaci na kartáčované a broušené dřevo, produkt je uživatelsky přívětivý a minimalizuje riziko přesahů nebo stop po válečku.
  • Ekologická formule: Splňuje normy VOC 2010, Invisible Protector je na rostlinné bázi, neobsahuje NMP ani APEO, což zajišťuje bezpečnou aplikaci jak pro uživatele, tak pro životní prostředí.
  • Univerzálnost: Vhodný pro téměř všechny vnitřní dřevěné povrchy, včetně těch, které byly předem ošetřeny stárnoucími technikami, aniž by ovlivnil barvu dřeva.

Technické údaje o produktu

  • Spotřeba: 12-14,5 m² na litr na vrstvu
  • Aplikace: Doporučují se minimálně tři vrstvy pro optimální ochranu
  • Doba schnutí: Každá vrstva schne 3-4 hodiny, poslední vrstva vyžaduje 16-24 hodin
  • Balení: K dispozici ve velikostech 500 ml, 1L, 5L a 20L
  • Skladovatelnost: Až 12 měsíců v originálním balení, skladováno v suchých podmínkách mimo mráz

Návod k aplikaci

Pro dosažení nejlepších výsledků postupujte podle následujících kroků:

  1. Příprava povrchu: Obrousit dřevěný povrch na požadovanou hladkost, ideálně pomocí brusného papíru o zrnitosti 120. Důkladně odstraňte veškerý prach, aby bylo zajištěno správné přilnutí. Je důležité dokončit povrch ihned po broušení, aby se zabránilo oxidaci.
  2. Teplota a vlhkost: Nechte přípravek stabilizovat na pokojovou teplotu (18-25 °C) před použitím. Ideální vlhkost by neměla přesáhnout 70 %.
  3. První vrstva: Před použitím dobře protřepejte kanystr s přípravkem Invisible Protector. Naneste první vrstvu válečkem s přibližnou spotřebou 80 g/m². Nechte zaschnout 3-4 hodiny.
  4. Druhá vrstva: Druhou vrstvu aplikujte bez ředění při spotřebě asi 75 g/m². Nechte schnout 6-8 hodin, dokud nebude na dotek suchá.
  5. Závěrečná vrstva: Před finální aplikací povrch lehce obrousit brusným papírem o zrnitosti 220/240 a odstranit prach. Naneste třetí a poslední vrstvu při spotřebě 75 g/m². Nechte schnout přes noc (16-24 hodin).

Údržba a péče

Pro běžnou údržbu používejte Rubio All Natural Wood Cleaner nebo Rubio All Natural Wood Cleaner Spray, ale vyčkejte s čištěním alespoň 5 dní po aplikaci. Pokud potřebujete zvýšenou odolnost, například pro kuchyňské pracovní desky nebo silně frekventovaná místa, můžete do třetí vrstvy přidat 10 % Invisible Protector Component B, což zvýší odolnost proti skvrnám.

Tipy pro nejlepší výsledky

  • Příprava je klíčová: Vždy důkladně obrušte a očistěte povrch před aplikací Rubio Invisible Protector.
  • Správné míchání: Dobře protřepejte, aby se zajistilo homogenní směs, zejména při použití komponenty B.
  • Kontrola prostředí: Minimalizujte větrání a vyhýbejte se přímému slunečnímu záření během aplikace, aby se zabránilo nerovnoměrnému schnutí.
  • Technika nanášení: Používejte dobře nasycený váleček a pracujte v sekcích, aby se zabránilo přesahům. Doporučuje se použít nový váleček pro každou vrstvu.

Co říci na závěr?

Rubio Invisible Protector nezežloutne v průběhu času, ale umožňuje přirozený proces oxidace dřeva, což zachovává autentický vzhled bez ztmavnutí, jaké je obvyklé u běžných olejů.

Rubio Invisible Protector není jen produkt, je to závazek k zachování přirozené elegance dřeva při zajištění robustní, dlouhotrvající ochrany. Ať už jste profesionál v ošetřování dřeva nebo nadšenec do domácích projektů, Invisible Protector nabízí spolehlivé, ekologické řešení, které odpovídá vašim hodnotám a potřebám. Oslavujte krásu dřeva bez kompromisů—vyberte si Rubio Invisible Protector ještě dnes!