EFEKTIVNÍ TMELENÍ DŘEVA - RUBIO WOODFILLER QUICK

Oprava dřeva nemusí být obtížným úkolem, a právě k tomu slouží Rubio Woodfiller Quick. Tento rychleschnoucí tmel je ideálním a efektivním pomocníkem při odstraňování nežádoucích prasklin, trhlin a nedokonalostí v dřevěných plochách. Následující postup vám ukáže, jak efektivně využít Rubio Woodfiller Quick a dosáhnout dokonalých výsledků.

Příprava

  • Smíchejte složky: POZOR!!! Poměr je klíčový. Smíchejte 5 částí prášku Rubio Woodfiller Quick s 2 částmi vody. Směs je ihned použitelná.

Aplikace

  1. Nanesení na dřevěný povrch: Pomocí špachtle naneste Woodfiller Quick do praskliny, díry či opravované nerovnosti. Při aplikaci vyviňte tlak a zajistěte, aby byla dutina zcela vyplněna. Woodfiller Quick se během sušení může mírně nadzdvihnout nad úroveň dřeva.
  2. Sušení: Nechte Rubio Woodfiller Quick zcela uschnout před broušením. V závislosti na tloušťce vrstvy sušení obvykle trvá asi 2 hodiny (při teplotě 68°C a relativní vlhkosti 40%).
  3. Broušení: Po zaschnutí jemně zbrousíme Woodfiller Quick do roviny s povrchem.

Úklid

  • Čištění nástrojů: Nástroje po aplikaci tmelu můžete snadno očistit vodou.

Tipy

  • Připravte si jen takové množství, co spotřebujete: Smíchejte pouze tolik Rubio Woodfiller Quick, kolik potřebujete ihned.
  • Volba Barvy: Při výběru barvy Woodfiller Quick volte odstín co nejblíže k požadované konečné barvě. Například, pokud pracujete s světlým dřevem a chcete tmavý povrch, použijte Woodfiller Quick tmavý odstín.

Pomocí tohoto jednoduchého postupu můžete snadno a efektivně opravit dřevěné plochy a vrátit jim jejich původní krásu. Woodfiller Quick je nejen praktický, ale také rychlý, což z něj činí ideálního spojence pro všechny vaše dřevoopravné projekty.